Bedrukte tape heeft eindeloos veel mogelijkheden. Je kan het dan ook in verschillende soorten situaties gebruiken. In dit artikel wordt er meer uitleg gegeven over het bestellen en het bewaren van bedrukte tape.

Kies je eigen ontwerp

Het voordeel van bedrukte tape kopen is dat je volledig zelf kan kiezen welk ontwerp je erop wil laten drukken. Een eerste stap is kiezen wat de kleur van je tape moet zijn. Hier heb je meestal keuze tussen wit, bruin en transparant. Daarna heb je een keuze tussen drie verschillende breedtes. Wat de bedrukkingskleuren betreft, kan je tot drie kleuren gebruiken. Indien je een logo wil laten drukken, kan je dat ook uploaden.

Soorten tape

Bij TapePrint kan je verschillende soorten tape bestellen. De meest gekozen soort is tape van PVC omdat deze kwalitatief een van de beste tapes is. Daarnaast wordt je logo ook op een kwaliteitsvolle manier gedrukt op de tape. In tegenstelling tot tape van papier, vervaagt het logo ook niet als het in contact komt met water. Andere mogelijkheden zijn acryltape en hotmelt tape. De hotmelt tape is voornamelijk voor industrieel gebruik. Acryltape heeft dan weer langer nodig om zich goed te hechten.

Hoe bewaren?

Bedrukte tape is duurder in aankoop dan gewone standaard tape. Aangezien de kans groot is dat je de tape hebt laten bedrukken met iets persoonlijks, wil je het ook natuurlijk zo lang mogelijk kunnen bewaren. Belangrijk is om de tape niet op een plaats te leggen waar veel zonlicht aankan. Het licht zal er namelijk voor zorgen dat de inkt vervaagt en zijn kwaliteit verliest. Bewaar de tape daarom op een donkere en niet vochtige plaats.