Je hebt natuurlijk niet vaak afzetlint nodig. Toch zijn er een aantal situaties waarin een afbakening van een bepaald terrein of plaats handig of noodzakelijk is. Afhankelijk van het patroon van het afzetlint kan je weten of het om een gevaarlijke situatie gaat of niet.

Gebruik bij een ongeval

Een van de situaties waarin bedrukt afzetlint wordt gebruikt, is bij een ongeval. De politie zet in dit geval een bepaald gebied af om te vermijden dat mensen te dichtbij komen. Daarnaast zorgt afzetlint er ook voor dat er geen sporen of bewijsstukken worden aangetast. Indien bedrukt afzetlint wordt gebruikt om gevaarlijke situaties aan te duiden, kan je het herkennen door een afwisseling van de kleuren rood en wit.

Gebruik bij een festival

Afzetlint kan je gelukkig ook gebruiken in leuke situaties. Een voorbeeld is een festival, waarbij het lint wordt gebruikt om bijvoorbeeld een fietsenstalling aan te duiden. Het voordeel van afzetlint is dat je het ook kan bedrukken met de logo’s van je sponsors. Zo krijgen zij op een eenvoudige manier extra visibiliteit.

Wat zijn de mogelijkheden?

De mogelijkheden bij bedrukt afzetlint zijn eindeloos. Om te starten kan je vaak kiezen tussen verschillende breedtes. Ook de lengte kan je kiezen, net zoals het aantal rollen. Wat de bedrukking van het lint betreft, kan je kiezen om enkel een kleur te laten drukken. Zoals hierboven al is vermeld, kan je er echter ook voor kiezen om een bepaald logo te laten drukken. Zo kan je extra reclame maken voor een bepaald bedrijf of evenement. Natuurlijk moet je wel beseffen dat niet alles mogelijk is. De oppervlakte van bedrukking is beperkt, waardoor ook je logo of bedrukking beperkt is. Gelukkig kan je een voorbeeld uploaden van wat je in gedachte hebt zodat kan nagegaan worden of dit mogelijk is.