Tegenwoordig is er geen wereld meer in te beelden zonder het gebruik van e-mail. We versturen ze dagelijks, werkgerelateerd of niet. Hoe handig zou het zijn om eenvoudig een mail te kunnen sturen zonder gebruik te moeten maken van een softwareprogramma? Dat kan vanaf nu dankzij webmail! 

Webmail, wat is het? 

Webmail wil zeggen dat je mails kan versturen via het web, zonder dat je een softwareprogramma nodig hebt. Via je webmail kan je overal ter wereld inloggen met je e-mailadres en wachtwoord. Op die manier kan je mails lezen en ook versturen. Ben je op vakantie in het buitenland en gebruik je een andere computer om via webmail je mails te lezen? Wees er dan zeker van dat je je gegevens niet opslaat! 

 

Welke webmail bestaat er? 

Er zijn verschillende mogelijkheden om via het web je mail te kunnen lezen en versturen. De meest gekende mogelijkheden zijn Gmail en Outlook. Tegenwoordig kan je ook gebruik maken van Caiway webmail. Dit is een van de grootste glasvezelproviders van het land die hun gebruikers ook voorzien van webmail. Je kan het heel eenvoudig installeren op je vaste computer of laptop. Heb je alleen maar een smartphone? Ook dan kan je gebruik maken van Caiway webmail. 

 

E-mailadres aanmaken en klaar! 

Het enige dat je nodig hebt om online e-mail te kunnen lezen en versturen, is een e-mailadres van Caiway. Dit kan je heel eenvoudig aanmaken in je persoonlijk Caiway zone. Daar kan je een adres aanmaken om bijvoorbeeld alleen maar reclame te ontvangen of om zakelijke e-mail van privé e-mail te scheiden. Online mail lezen en versturen was nog nooit zo eenvoudig!