SEO (Search Engine Optimization) is het aanpassen van je website en teksten zodat jouw doelgroep snel en makkelijk je website vindt. Als je SEO wilt gaan schrijven, dan heb je meer dan alleen kennis van schrijven nodig. Beschik je over kennis van alles omtrent Google als zoekmachine, zoekopdrachten en optimalisaties voor de website, dan kun je je website SEO optimaliseren. Het uitbesteden van SEO is een goed idee als je zoveel mogelijk uit je website wilt halen, aangezien het een specifieke manier van schrijven en marketen is. SEO is dus het optimaliseren van je website om goed vindbaar te worden voor je doelgroep. Hoe meer je website SEO proof is, des te hoger het percentage van je doelgroep is dat je website zal bezoeken. De volgende stap is dat je zorgt dat je doelgroep op de website blijft en overgaat tot actie.

Wat is SEO en waarom is het relevant?

Als je inzichtelijk hebt wat je als bedrijf aanbiedt en wie je doelgroep is dan kun je gericht op zoek gaan naar meer klandizie. Als je effectief aan de slag wilt zul je eerst je doelgroep moeten verhelderen. Je wilt namelijk de juiste doelgroep aantrekken die relevant is voor jou. Als je dat weet dan kun je de website en advertenties aanpassen zodat je website aantrekkelijk is voor je doelgroep om die te bezoeken. Dat doe je dus met behulp van SEO. Binnen het SEO vakgebied valt alles van het schrijven van teksten tot zoekwoorden analyse en webpagina optimalisatie.  

Goed vindbaar op Google door SEO

Je kunt met SEO je gehele website aantrekkelijk maken voor je doelgroep en voor Google en andere zoekmachines. Je website aantrekkelijk maken voor Google is belangrijk om überhaupt gevonden te worden. Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is nodig om gevonden te worden door Google. Met SEO is je website optimaal vindbaar voor Google. Als iemand iets relevants over jou of jouw bedrijf in Google intypt, dan zal jouw website hoog in de zoekresultaten moeten verschijnen. Dit kun je alleen bereiken met een SEO geoptimaliseerde website. Google toont namelijk alleen websites die relevant zijn. Om te laten zien dat je een website relevant is moet je je website aanpassen. SEO helpt je om je website duidelijk en vindbaar te maken voor Google en dus voor jouw doelgroep. Het SEO-proof maken van je website kan lastig zijn, waardoor het uitbesteden van SEO ideaal is. 

Is SEO noodzakelijk?

Het korte antwoord is ‘ja’, op de vraag op SEO noodzakelijk is. Als Google je website relevant vindt, dan zal je doelgroep die op Google iets zoekt je website sneller vinden dan concurrenten en andere relevante websites. Het percentage extra klanten die door SEO naar je website komt kan makkelijk oplopen en je kunt zo super snel groeien met je bedrijf. Het uitbesteden van SEO kan daarom een aanwinst zijn voor je business, en levert altijd resultaat op.